Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden
Deze Algemene Voorwaarden van Stichting Webshop Keurmerk zijn opgesteld in overleg met de Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg (CZ) van de Sociaal-Economische Raad en zijn van kracht vanaf 1 juni 2014.

INHOUD

Artikel 1 – Definities
Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer
Artikel 3 – Toepasselijkheid
Artikel 4 – Het aanbod
Artikel 5 – De overeenkomst
Artikel 6 – Herroepingsrecht
Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan
Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping
Artikel 10 – Uitsluiting van het herroepingsrecht
Artikel 11 – De prijs
Artikel 12 – Conformiteit en extra garantie
Artikel 13 – Levering en uitvoering
Artikel 14 – Duurovereenkomsten: duur, opzegging en verlenging
Artikel 15 – Betaling
Artikel 16 – Klachtenregeling
Artikel 17 – Geschillen
Artikel 18 – Aanvullende of afwijkende bepalingen
Artikel 19 – Wijziging van de algemene voorwaarden van Stichting Webshop Keurmerk


Artikel 1 – Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

  1. Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarbij de consument producten, digitale inhoud en/of diensten verwerft in verband met een overeenkomst op afstand en deze zaken, digitale inhoud en/of diensten door de ondernemer of een derde partij worden geleverd op basis van een afspraak tussen die derde en de ondernemer.
  2. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.
  3. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit.
  4. Dag: kalenderdag.
  5. Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm geproduceerd en geleverd worden.
  6. Duurovereenkomst: een overeenkomst die strekt tot de regelmatige levering van goederen, diensten en/of digitale inhoud gedurende een bepaalde periode.
  7. Duurzame gegevensdrager: elk hulpmiddel – waaronder ook e-mail – waarmee de consument of ondernemer informatie kan opslaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
  8. Herroepingsrecht: de mogelijkheid van de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.
  9. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die lid is van Stichting Webshop Keurmerk en producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt.
  10. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst die tussen de ondernemer en de consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand, waarbij uitsluitend of mede gebruik wordt gemaakt van één of meer technieken voor communicatie op afstand.
  11. Modelformulier voor herroeping: het in Bijlage 1 opgenomen Europese modelformulier voor herroeping.
  12. Techniek voor communicatie op afstand: een middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte hoeven te zijn.

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Turnowsky Design by Goldbuch
Langestraat 81, 7491 AC Delden, Nederland
Telefoonnummer: +31-854011243
E-mailadres: hello@turnowskydesign.com
KvK-nummer: 69066183
Btw-identificatienummer: NL857714077B01

Indien de activiteit van de ondernemer onderhevig is aan een relevant vergunningsstelsel: informatie over de toezichthoudende autoriteit.


Artikel 3 – Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op iedere tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.
  2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld.
  3. Indien de overeenkomst elektronisch wordt gesloten, kan de tekst van deze algemene voorwaarden elektronisch aan de consument worden verstrekt op een wijze dat deze door de consument eenvoudig op een duurzame gegevensdrager kan worden opgeslagen.
  4. In geval van tegenstrijdige voorwaarden tussen specifieke product- of dienstenvoorwaarden en deze algemene voorwaarden, kan de consument zich beroepen op de voor hem meest gunstige bepaling.

Artikel 4 – Het aanbod

  1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
  2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten.
  3. Elk aanbod bevat zodanige informatie dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.

Artikel 5 – De overeenkomst

  1. De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de consument het aanbod aanvaardt en voldoet aan de gestelde voorwaarden.
  2. Indien de consument het aanbod elektronisch heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod.
  3. De ondernemer treft passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt voor een veilige webomgeving.

Artikel 6 – Herroepingsrecht

  1. De consument kan een koopovereenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden.
  2. De bedenktijd gaat in op de dag waarop de consument of een door hem aangewezen derde het product heeft ontvangen.
  3. Bij diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd, geldt eveneens een bedenktijd van 14 dagen.

Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

  1. De consument zal zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking.
  2. De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product als hij het product op een manier heeft gebruikt die verder gaat dan nodig is om de aard, kenmerken en werking van het product vast te stellen.

Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan

  1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de bedenktijd via het modelformulier voor herroeping of op een andere ondubbelzinnige manier aan de ondernemer.
  2. De consument draagt de kosten voor het retourneren van het product, tenzij de ondernemer anders heeft aangegeven.

Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping

  1. De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten, binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmelding.
  2. De ondernemer gebruikt hetzelfde betaalmiddel als de consument, tenzij anders overeengekomen.

Artikel 10 t/m 19 – Overige bepalingen

Deze artikelen behandelen uitsluiting van het herroepingsrecht, prijzen, garanties, levering, duurovereenkomsten, betalingen, klachtenprocedures, geschillen, aanvullende bepalingen en wijzigingen van deze algemene voorwaarden.

De volledige voorwaarden en het klachtenformulier zijn te vinden op de website van Stichting Webshop Keurmerk: keurmerk.info.

Adres Stichting Webshop Keurmerk:
Willemsparkweg 193, 1071 HA Amsterdam.